5 argumenten voor verbieden download

 maandag 02 november 2009 - 18:35:46 | Arne

Wij hebben op deze site vaak gesproken over illegaal downloaden, downloaden van films, video's en muziek via P2P netwerken, via Torrents (Pirate bay) of via de nieuwsgroepen. Niet omdat we vóór illegaal downloaden zijn maar omdat officieel het downloaden niet illegaal is. En het gebruik van freeware software zoals FTD, uTorrent, Kazaa Lite, Limewire en BitTorrent is daarom ook gewoon legaal.

Maar nu is de overheid toch serieus bezig met de regels rondom het downloaden. Ons kabinet wil nu toch binnen 3 jaar een verbod op het downloaden van bestanden uit illegale bron. Er zijn toch voldoende redenen om het downloaden vanuit een illegale bron strafbaar te stellen. We zetten de top 5 op een rij:

1. Goedkoper maken opslag media
Momenteel betalen we extra geld voor het maken van een thuiskopie op de diverse opslag media zoals CD's, DVD's en zelfs voor harde schijven en media spelers. Dit kan dan worden afgeschaft waardoor de CD / DVD / Harddisk / etc weer goedkoper kunnen worden. Ook organisaties die deze regels allemaal moeten handhaven en bewaken kunnen worden opgeheven. Dit scheelt de belastingbetaler weer geld.

2. Nieuwe ondernemingen
Wanneer materiaal niet langer gratis verkrijgbaar zal zijn dan zullen er weer mogelijkheden ontstaan voor ondernemers om content (muziek, informatie, tekst, films, geluid) commercieel aan te bieden. En concurrentie onderling zal ook weer prijzen onder druk zetten waardoor het legaal downloaden (legaal films downloaden bijvoorbeeld) ook weer goedkoper zal worden.

3. Meer kwaliteit
Nog een mogelijk voordeel is dat de content op internet kwalitatief weer beter wordt. Het gratis kunnen downloaden brengt met zich mee ook dat we minder kritisch zijn en dat iedereen ook een graantje wil mee pikken. Als dingen niet gratis zijn dan verwachten we ook wel iets voor ons geld en de aanbieder moet niet met rommel aankomen meer. Een advies is dan bijvoorbeeld ook echt bruikbaar en onderbouwd met feiten.

4. Nederland niet langer de uitzondering
Nederland is het enige land waar het downloaden gewoon legaal is met uitzondering van het illegaal downloaden van software dat ook hier niet is toegestaan. Maar daar hebben dan freeware voor.

5. Beschikbaarheid belangrijker dan bezit
Onderzoek heeft uitgewezen dat het downloaders vaak niet gaat om het in bezit krijgen van iets. Kijk maar naar de populariteit van Youtube. Mensen vinden het gewoon prettig dat bij Youtube bijna alles te vinden is en je het gelijk kunt afspelen. En de verhuur van films is nog altijd populairder dan het kopen van een film. Dus streamen heeft toekomst. Wel jammer dat auteursrechten organisaties ook zo moeilijk doen over streaming content.... wat moet je dan?
[bron: webwereld]ftd   


printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd