Ddos aanval op website Tweakers, Fok en GeenStijl

 Mark_Heyrman    24 aug. 2009
 Niets    Algemeen

Wederom een melding van een Ddos aanval, deze keer op de sites van Tweakers, Geen Stijl en die van Fok. Wat is er aan de hand? Wat is een Ddos aanval eigenlijk?

De kop boven het artikel van Webwereld luidt: "Ddos-aanval nekt Tweakers, Fok en GeenStijl". Een tijd terug was er een dergelijke aanval op de site van BREIN nadat ze hadden aangegeven Pirate Bay te willen aanpakken. Maar waarom deze keer de sites Spitsnieuws, Dumpert.nl, FOK, Geen Stijl en Tweakers het slachtoffer zijn van deze Ddos-aanval? En waarom niet ook andere vergelijkbare sites zoals Nu.nl of Retecool? De Ddos aanvallen hebben qua werkwijze veel van elkaar weg. Dus vermoedelijk gaat het hier om dezelfde groep mensen die de aanvallen hebben uitgevoerd. Bij de aanval zijn 20.000.000 tot 25 miljoen nep (of zogenoemde "gespoofde") ip-adressen gebruikt. Helaas is weinig informatie bekend over de reden van de aanval en waarom specifiek deze websites gekozen zijn.

Wat is Ddos aanval?

Ddos is de afkorting van Distributed Denial of Service. Een Distributed Denial of Service Attack is een aanval op een computer / netwerk of website waarbij vanaf diverse verschillende computers een verbindingsverzoek naar de computer / netwerk of website wordt verzonden. Wanneer je dit doet in grote hoeveelheden dan kan de ontvangst computer dit echt niet aan. Soms kan de computer / server dan zelfs crashen. De vele betrokken computers zijn vaak computers van bedrijven en particulieren waar een trojan horse op is gezet. Dankzij de trojan horse kunnen hackers de computers besturen en zodoende betrekken in hun Ddos aanval. Het is dus goed mogelijk dat jouw computer betrokken was bij de aanval!? Of heeft u een goede anti virus oplossing? Er is eigenlijk weinig te doen tegen deze aanvallen. Een beheerder kan alleen de verbinding met het netwerk of internet sluiten zodat er niets meer ontvangen wordt. De website werkt dan natuurlijk tijdelijk niet meer, maar je voorkomt dat de servers crashen en er misschien beschadigingen optreden aan databases of software.