Gratis Freeware downloads op Freewaredownloads.nl

gratis softwareDownload op Freeware Downloads.nl gratis Games, gratis Software, Freeware en andere Windows Applicaties. Downloaden is heel eenvoudig en veilig. Alle software staat in categorieën zoals zoals Windows Games, Anti Spyware & Virus software, compress tools en meer.

Twitter Updates

volg ons op twitterWe zijn ook te vinden op Twitter. Dus freeware updates volgen via Twitter? Follow ons dan via Freeware Twitter.Zoeken naar FreewareWat is er allemaal mis met Windows 8

 dinsdag 13 maart 2012 - 10:47:17 | Arne

Al sinds eind februari is er een Windows 8 Consumer Preview / consumenten uitprobeer versie beschikbaar. Je kunt dit nieuwe operating systeem van Microsoft dus al uitproberen. Maar de geluiden zijn niet zo positief. Zal dit OS nog meer floppen dan het eerdere systeem Windows Vista?

Bij het uitproberen van Win 8 moet je rekening houden dat het een soort beta versie is en dat er dus nog wat foutjes in kunnen zitten. Daar rekenen we het OS ook niet op af. Nee het gaat puur om de functies, gebruikersvriendelijkheid, logica, vormgeving, etc.

Het eerste wat opvalt is de nadruk op de touch interface. Windows 8 richt zich sterk op gebruik via touch schermen / touchscreens. Begrijpelijk gezien het succes van de iPad / tablet. Maar vergeet niet dat nog steeds veel mensen werken met een gewone PC, toetsenbord en muis. En wanneer je een muis gebruikt dan is een interface gericht op dikke vingers gewoon onhandig. En nog belangrijker, het is gewoon niet efficient! Het lijkt er ook op alsof de prioriteit lag op touchscreens en achteraf nog wat aanpassingen zijn gedaan ten behoeve van toetsenborden en muizen.

De typen interfaces sluiten niet lekker op elkaar aan. Microsoft laat de gebruiker steeds switchen tussen de klassieke interface en de Metro user interface. Het is heel erg vreemd wanneer je klikt op een titel in het Metro Start Scherm om dan opeens in een klassieke omgeving te komen zoals in de Control Panel applet of in Windows Explorer. Moeten ze dit nog afmaken of is dit hoe het straks zal blijven? Ook zien we veel Ribbon stijl menu's die erg veel kleine knopjes / elementjes bevatten die met een muis al best lastig te bereiken zijn.... met je vinger is dit haast onmogelijk. De ribbon menu's zijn duidelijk niet geschikt voor touch en dus onbegrijpelijk waarom ze de Metro interface niet doorvoeren.

En ook bevat Windows 8 eigenlijk te veel verborgen interface elementen. Beweeg je muis bijvoorbeeld over de linker onderkant van het scherm en dan zie je een soort vervanging van het oude start menu. Ga met de muis weer nog de rechter bovenkant en dan zie je de Apps die actief zijn. Ga naar rechts met de cursor en dan zie je de charms ribbon. Waarom is dit allemaal hidden?

Bron: ZDnet
printervriendelijk

Rechtzaak BREIN tegen Ziggo en XS4ALL over Pirate Bay

 woensdag 11 januari 2012 - 14:49:36 | Arne

Wij houden hier op deze freeware download site de ontwikkelingen rondom the Pirate Bay goed bij. Dit komt met name vanwege de diverse torrent software die je op deze site gratis kunt downloaden. Natuurlijk zijn wij geen voorstander voor het verpreiden en downloaden van illegale content zoals Cam speelfilms, videos, muziek, software, etc. Echter kun je met bittorrents meer downloaden dan alleen illegaal spul en het is jammer dat het bittorrent protocol als techniek zo'n slechte naam heeft (gekregen).

Een toch wel verassende uitspraak vandaag wat betreft de toegang tot een website waarop o.a. illegale content te vinden is. Een rechter in Den Haag geeft de stichting BREIN gelijk en vindt dat inderdaad Internet Providers (mede) verantwoordelijk zijn voor het beschermen van auteursrechten. Door deze uitspraak moeten XS4all en Ziggo (2 grote internet toegang providers) hun klanten de toegang tot de website The Pirate Bay moeten ontzeggen door deze site te blokkeren.

Brein heeft door TNO een paar keer een onderzoek laten doen naar de content die via The Pirate Bay kan worden gedownload. Uit het onderzoek is gebleken dat deze torrent indexeer site dat ongeveer 80% van het totale aanbod op The Pirate Bay illegale content is (games, muziek, software, films, etc.). Daarnaast acht de rechtbank bewezen dat ongeveer 4,5 % van de XS4all klanten en ongeveer 30 % van de Ziggo abonnees recentelijk muziek en / of films en / of games hebben gedownload en geupload (want dat is het principe van torrents) via The Pirate Bay.Lees verder ...
printervriendelijk

Top 10 gratis First Person Shooter games

 zondag 30 oktober 2011 - 13:00:02 | Arne

Dankzij user rickyturnt kwam ik op Youtube een video tegen met hierin een korte demonstratie van de gameplay van diverse gratis First Person Shooter games. Er is blijkbaar werk aan de winkel voor Freeware Downloads, want de meesten staan hier nog niet op. De video laat alle games kort zien op aflopende volgorde, dus beginnend bij 10 en dan terug naar de beste FPS. De lijst is niet door FD gemaakt en het is best mogelijk dat je zelf een andere top 10 hebt. Maar je mag op basis van de video natuurlijk helemaal zelf bepalen welke jou het meeste aanspreekt. Of misschien heb je heel veel vrije tijd en kun je ze zelf alle 10 proberen!? Ze zijn tenslotte gratis.

Top 10 free FPS spellen 2010:


Lees verder ...
printervriendelijk

BayFiles nieuw initiatief The Pirate Bay

 vrijdag 02 september 2011 - 09:07:14 | Arne

BayFiles is een nieuw initiatief van de oprichters van The Pirate Bay. Het is eigenlijk een soort file hosting service waar je bestanden kunt plaatsen zodat anderen het kunnen downloaden. Bay Files is vergelijkbaar met diensten zoals Rapidshare, Hotfile en Megaupload. Daarbij is het plan om qua functionaliteit te gaan lijken op Dropbox. Volgens Fredrik Neij (1 van de medeoprichters) wordt Bittorrent-traffic / verkeer steeds vaker afgeknepen / gefilterd door internet access providers. HTTP traffic zal gewoon op volle kracht blijven werken. Zodoende toch de keuze voor een website voor het opslaan van bestanden. En Bayfiles laat de bestanden gewoon staan, ideaal als backup dus of om jouw MP3's hier te bewaren zodat je ze overal kunt afspelen. Maar hierbij direct een probleem, Bayfiles wil wel auteursrechten beschermen. Het uploaden van met auteursrechten beschermde bestanden is niet toegestaan volgens de algemene voorwaarden. Deze aanpak is begrijpelijk, echter vreemd genoeg werd Rapidshare door een rechter niet aansprakelijk gesteld voor schending van auteursrechten van bestanden door haar gebruikers geupload naar de site.

Zelf begrijp ik niet waarom ze nu opeens negatief zijn over bittorrent? Natuurlijk heeft bit-torrent een negatief imago vanwege de vele illegale downloads. Maar aan de andere kant biedt deze techniek heel veel mogelijkheden om content (legale content) effecient en tegen lage kosten te verspreiden. Zo zijn er verschillende initiatieven rondom de 4de generatie peer to peer oplossingen waarvan Tribler er eentje van is. Daarbij zijn dropbox en sites zoals Rapidshare al zo goed bezig, zitten we dan wel te wachten op nog een file hosting service waar je ook slechts 250 MB mag opslaan (tenzij je premium lid wordt)?
printervriendelijk

Firefox 6 nu al downloadbaar

 maandag 15 augustus 2011 - 13:15:00 | Arne

Mozilla heeft de vaart er goed in zitten. Erg vreemd omdat voorheen de Firefox browser heel lang bij dezelfde hoofdversie bleef. Zo duurde het vrij lang voordat van firefox 1 naar versie 2 werd overgegaan. Idem voor de overgang van 2 naar 3. Maar nu springen we van versie 4 naar 5, en nu ook al naar versie 6. En dit terwijl 3.6.18 nu ook nog gebruikt kan worden. En ook de ontwikkeling van versie 7 en 8 zijn in volle gang en diverse berichten hierover kom je al tegen op diverse sites. Zou het komen vanwege de snelle updates van bijvoorbeeld Google Chrome?

Hoe dan ook, je kunt nu alvast Firefox 6.0 downloaden in het Engels. Een aardige nieuwe toevoeging in versie 6 is de zogenaamde Permission Manager. Door in de adresbalk te typen: about:permissions krijg je toegang tot deze beheerfunctie. Je kunt dan als gebruiker bepalen welke informatie een bepaalde website wel of niet mag zien. Zo kun je een bepaalde website de toegang ontzeggen tot de cookies of tot lokatie gegevens. En niet echt interessant voor gebruikers maar meer voor ontwikkelaars, Scratchpad is nu standaard in de browser geintegreerd waardoor het nog eenvoudiger is om jouw javascript code te testen (iets dat trouwens in Google Chrome al goed verwerkt zat).

Wil je de Nederlandse firefox 6.0 downloaden? Dan even wachten tot de 16e!
printervriendelijk

Ga naar pagina   <<        >>  

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd