Gratis Freeware downloads op Freewaredownloads.nl

gratis softwareDownload op Freeware Downloads.nl gratis Games, gratis Software, Freeware en andere Windows Applicaties. Downloaden is heel eenvoudig en veilig. Alle software staat in categorieën zoals zoals Windows Games, Anti Spyware & Virus software, compress tools en meer.

Twitter Updates

volg ons op twitterWe zijn ook te vinden op Twitter. Dus freeware updates volgen via Twitter? Follow ons dan via Freeware Twitter.Zoeken naar FreewareRechtzaak BREIN tegen Ziggo en XS4ALL over Pirate Bay

 woensdag 11 januari 2012 - 14:49:36 | Arne

Wij houden hier op deze freeware download site de ontwikkelingen rondom the Pirate Bay goed bij. Dit komt met name vanwege de diverse torrent software die je op deze site gratis kunt downloaden. Natuurlijk zijn wij geen voorstander voor het verpreiden en downloaden van illegale content zoals Cam speelfilms, videos, muziek, software, etc. Echter kun je met bittorrents meer downloaden dan alleen illegaal spul en het is jammer dat het bittorrent protocol als techniek zo'n slechte naam heeft (gekregen).

Een toch wel verassende uitspraak vandaag wat betreft de toegang tot een website waarop o.a. illegale content te vinden is. Een rechter in Den Haag geeft de stichting BREIN gelijk en vindt dat inderdaad Internet Providers (mede) verantwoordelijk zijn voor het beschermen van auteursrechten. Door deze uitspraak moeten XS4all en Ziggo (2 grote internet toegang providers) hun klanten de toegang tot de website The Pirate Bay moeten ontzeggen door deze site te blokkeren.

Brein heeft door TNO een paar keer een onderzoek laten doen naar de content die via The Pirate Bay kan worden gedownload. Uit het onderzoek is gebleken dat deze torrent indexeer site dat ongeveer 80% van het totale aanbod op The Pirate Bay illegale content is (games, muziek, software, films, etc.). Daarnaast acht de rechtbank bewezen dat ongeveer 4,5 % van de XS4all klanten en ongeveer 30 % van de Ziggo abonnees recentelijk muziek en / of films en / of games hebben gedownload en geupload (want dat is het principe van torrents) via The Pirate Bay.Lees verder ...
printervriendelijk{PDF=genereer een pdf van dit bericht^news.173}

Top 10 gratis First Person Shooter games

 zondag 30 oktober 2011 - 13:00:02 | Arne

Dankzij user rickyturnt kwam ik op Youtube een video tegen met hierin een korte demonstratie van de gameplay van diverse gratis First Person Shooter games. Er is blijkbaar werk aan de winkel voor Freeware Downloads, want de meesten staan hier nog niet op. De video laat alle games kort zien op aflopende volgorde, dus beginnend bij 10 en dan terug naar de beste FPS. De lijst is niet door FD gemaakt en het is best mogelijk dat je zelf een andere top 10 hebt. Maar je mag op basis van de video natuurlijk helemaal zelf bepalen welke jou het meeste aanspreekt. Of misschien heb je heel veel vrije tijd en kun je ze zelf alle 10 proberen!? Ze zijn tenslotte gratis.

Top 10 free FPS spellen 2010:


Lees verder ...
printervriendelijk{PDF=genereer een pdf van dit bericht^news.172}

BayFiles nieuw initiatief The Pirate Bay

 vrijdag 02 september 2011 - 09:07:14 | Arne

BayFiles is een nieuw initiatief van de oprichters van The Pirate Bay. Het is eigenlijk een soort file hosting service waar je bestanden kunt plaatsen zodat anderen het kunnen downloaden. Bay Files is vergelijkbaar met diensten zoals Rapidshare, Hotfile en Megaupload. Daarbij is het plan om qua functionaliteit te gaan lijken op Dropbox. Volgens Fredrik Neij (1 van de medeoprichters) wordt Bittorrent-traffic / verkeer steeds vaker afgeknepen / gefilterd door internet access providers. HTTP traffic zal gewoon op volle kracht blijven werken. Zodoende toch de keuze voor een website voor het opslaan van bestanden. En Bayfiles laat de bestanden gewoon staan, ideaal als backup dus of om jouw MP3's hier te bewaren zodat je ze overal kunt afspelen. Maar hierbij direct een probleem, Bayfiles wil wel auteursrechten beschermen. Het uploaden van met auteursrechten beschermde bestanden is niet toegestaan volgens de algemene voorwaarden. Deze aanpak is begrijpelijk, echter vreemd genoeg werd Rapidshare door een rechter niet aansprakelijk gesteld voor schending van auteursrechten van bestanden door haar gebruikers geupload naar de site.

Zelf begrijp ik niet waarom ze nu opeens negatief zijn over bittorrent? Natuurlijk heeft bit-torrent een negatief imago vanwege de vele illegale downloads. Maar aan de andere kant biedt deze techniek heel veel mogelijkheden om content (legale content) effecient en tegen lage kosten te verspreiden. Zo zijn er verschillende initiatieven rondom de 4de generatie peer to peer oplossingen waarvan Tribler er eentje van is. Daarbij zijn dropbox en sites zoals Rapidshare al zo goed bezig, zitten we dan wel te wachten op nog een file hosting service waar je ook slechts 250 MB mag opslaan (tenzij je premium lid wordt)?
printervriendelijk{PDF=genereer een pdf van dit bericht^news.171}

Firefox 6 nu al downloadbaar

 maandag 15 augustus 2011 - 13:15:00 | Arne

Mozilla heeft de vaart er goed in zitten. Erg vreemd omdat voorheen de Firefox browser heel lang bij dezelfde hoofdversie bleef. Zo duurde het vrij lang voordat van firefox 1 naar versie 2 werd overgegaan. Idem voor de overgang van 2 naar 3. Maar nu springen we van versie 4 naar 5, en nu ook al naar versie 6. En dit terwijl 3.6.18 nu ook nog gebruikt kan worden. En ook de ontwikkeling van versie 7 en 8 zijn in volle gang en diverse berichten hierover kom je al tegen op diverse sites. Zou het komen vanwege de snelle updates van bijvoorbeeld Google Chrome?

Hoe dan ook, je kunt nu alvast Firefox 6.0 downloaden in het Engels. Een aardige nieuwe toevoeging in versie 6 is de zogenaamde Permission Manager. Door in de adresbalk te typen: about:permissions krijg je toegang tot deze beheerfunctie. Je kunt dan als gebruiker bepalen welke informatie een bepaalde website wel of niet mag zien. Zo kun je een bepaalde website de toegang ontzeggen tot de cookies of tot lokatie gegevens. En niet echt interessant voor gebruikers maar meer voor ontwikkelaars, Scratchpad is nu standaard in de browser geintegreerd waardoor het nog eenvoudiger is om jouw javascript code te testen (iets dat trouwens in Google Chrome al goed verwerkt zat).

Wil je de Nederlandse firefox 6.0 downloaden? Dan even wachten tot de 16e!
printervriendelijk{PDF=genereer een pdf van dit bericht^news.170}

1 op 3 nederlanders download illegaal

 maandag 06 juni 2011 - 17:56:13 | Arne

Volgens Onderzoekbureau Considerati download 1 op de 3 Nederlanders, namelijk 5 miljoen, bestanden uit illegale bron. De schatting is dat de muziekindustrie hierdoor tot 100 miljoen euro per jaar misloopt. De schade van deze downloadpraktijken voor de entertainmentindustrie is nog niet in kaart gebracht. Wel is de verwachting dat de gemiste inkomsten voor de filmindustrie hoger zal liggen omdat films, volgens de onderzoekers, maar één keer worden bekeken. Dit lijkt mij echter eerder een aanname dan een bewijsbaar feit. Mijn dochter kijkt diverse (gekochte) Disney films wel 10 keer.

Volgens de onderzoekers hebben ook de makers van games en boeken meer schade door de illegale downloads omdat ook deze maar eenmalig worden gebruikt. Huh? Ja 1 keer gebruikt door dezelfde persoon misschien. Hoezo heb je dan meer schade? Daarbij zijn games vaak heel goed beveiligd en kun je deze niet online spelen als je de officiele versie niet hebt. En boeken kun je ook gratis lenen bij Bibliotheken. Ik zou zeggen "stick to the facts" :) Maar ook de onderzoekers geven toe dat dit alles niet met zekerheid te zeggen is zonder dat er eerst meer onderzoek wordt gedaan. Stukje zelf promotie!

Dit briljante onderzoek werd in opdracht van de NVPI uitgevoerd. De NVPI is een branchevereniging van de entertainmentindustrie, niet te vergelijken met BREIN dus. Het doel van het onderzoek was een eind te maken aan de discussie of er wel of geen schade wordt geleden door het illegale downloaden. Maar dat weten we toch allemaal al lang? Natuurlijk is illegaal downloaden niet goed voor de industrie en niet goed voor de belastingdienst. Beter investeren ze geld in alternatieven. Kijk eens naar Spotify, wat een succes! Meer van dit zou ik zeggen!!! En videoland en kabelbedrijven zoals Ziggo doen het leuk met de online film diensten, maar de kwaliteit is op onze Flat LED screen niet om aan te zien! Of wat dacht je van muziek dat je legaal koopt en dat blijkt dan een 128 kbit/s MP3 te zijn, ook niet om aan te horen. Of een goede MP3 die je vervolgens maar op 2 apparaten mag gebruiken en dus alleen op je download computer en je MP3 speler mag afspelen.... in de auto lukt dan sowieso niet omdat de auto geen internet verbinding heeft. Nee dit stimuleert niet echt het legaal downloaden!

Wil je zelf dit rapport eens objectief nalezen? Dat kan. Feiten om te delen [PDF, bron Considerati]
printervriendelijk{PDF=genereer een pdf van dit bericht^news.169}

Ga naar pagina   <<        >>  

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd