Nieuwsgroepen - Usenet [ Gratis software voor downloaden vanuit Nieuwsgroepen zoals FTD, QuickPAR, Grabit, newsleecher - en meer Usenet tools ]

SpotGrit 1.1.2.32263
Beschrijving Dit programma zou de nieuwe Spotnet killer moeten worden. Spotnet was het 1e alternatief voor FTD toen die gedwongen werd te sluiten.

SpotGrit

Ook met dit programma moet je in staat zijn om te zien wat er op de nieuwsgroepen beschikbaar is om te downloaden. Spotgrid noemt zichzelf de killer van Spotnet omdat het, in tegenstelling tot Spotnet, niet traag is, overzichtelijk en niet log is, geen spam bevat en geen censuur toepast. SpotGrit bevat 4 functionaliteiten in 1 programma en dat is natuurlijk het kunnen zoeken naar materiaal, dit kunnen downloaden / repareren (indien nodig) en vervolgens ook uitpakken (precies wat Spotnet ook doet). Daarbij kun je gelukkig ook bij dit USEnet programma gewoon jouw eigen NZB software blijven gebruiken.

spotgritWat betreft de traagheid en het hoge spam gehalte hebben de makers van Spotgrid gelijk. En ik moet zeggen, de interface van deze freeware ziet er goed uit. Maar hoe ze precies de problemen van andere spot-helpers willen oplossen is niet direct duidelijk.

Spotgrit vs Spotnet

Laten we even deze nieuwe oplossing tegen Spotnet afzetten. Je kunt in Spotgrit de NZB zoekmachine koppelen aan een bestandsnaam en je kunt de bestandsnaam van een spot zien. Ook teksten kopiëren is mogelijk en nieuwe spots hebben een herkenbare kleur. Ook een aardige functie, die momenteel nog in ontwikkeling is, is het kunnen toevoegen / wijzigen van kolommen in een overzicht. Maar helaas voorlopig nog geen plannen voor het meten van de populariteit van een spot, iets dat ik nog steeds mis uit de tijd van FTD (de kudos).

Spotgrit alternatief voor Spotnet?

Wat mij betreft is Spotgrit in zijn huidige vorm al een aardig alternatief. Zo miste ik bijvoorbeeld in de eerdere versies nog de mogelijkheid om zelf filters te maken. En zodoende was het ook niet mogelijk om een programma zoals Spotdog te gebruiken dat voor Spotnet werkt als een soort Watchdog en waarmee je dus een favorieten lijst kunt maken met dingen die je wilt downloaden. Maar inmiddels is dit ook in Spotgrid gewoon mogelijk. Maak eenvoudige filters op basis van zoekwoorden of de standaard filter "nieuw binnen" bijvoorbeeld. Wat betreft een watchlist / eigen filters wordt verwezen naar de Add On GEXA (die je trouwens ook hebt voor Spotnet). GEXA is inmiddels bij versie 4. Officieel gaat het dan wel om GEXA-SG waarbij SG staat voor Spot Grid.

Wel ik vraag mij af of ze echt meer kwaliteits-spots zullen bieden omdat deze spots uiteindelijk allemaal uit dezelfde database komen. Maar wie weet is een toekomstige versie wel een echte Spotnet killer, ik sluit het niet uit want Spotnet zit nu al heel lang in eenzelfde versie.

Een leuke addon trouwens is de SpotGrit Moviemeter. Hiermee kun je eenvoudig spots filteren op basis van een hoge score bij IMDB.

Nog een andere download suggestie voor Usenet gebruikers is Grabit waarmee je snel binaries kunt downloaden / controleren en uitpakken.

Installatie Spot Grit

Het installeren van Spot Grit vereist wel dat je natuurlijk beschikt over een usenet provider (voorbeelden zijn Supernews en Eweka), maar je hebt ook Microsoft .NET Framework 4 nodig en SQL Server Compact 3.5 SP2. En LET OP, bij het installeren van de nieuwste versie / nieuwere versie moet je wel eerst zelf de oude versie verwijderen ALS dit de BETA versie is (in dit geval is dat versie 1.1.2)!!!

Vorige versies:
huidige versie: Spot-Grit 1.1.2 build 32263
versie 1.1.1 build 13320
versie 1.1.1 build 13309 - september 2011
versie 1.0 build 28433 - augustus 2011
versie 1.0.4215.41215 (Beta) - augustus 2011

En je kunt dit sowieso installeren ook wanneer je al andere Spotter / spots tools gebruikt. Want je kunt ze natuurlijk allemaal naast elkaar blijven gebruiken. Zo kun je alle functionaliteiten goed vergelijken. Dus download hieronder deze nieuwe spot software en kijk of het goed bevalt!? Downloaden van deze stabiele versie voor Windows van Spotgrit kan hieronder.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 11,44 MB
Datum zaterdag 05 november 2011 - 17:05:21
Downloads 7833
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd