Systeem Utilities [ Gratis software voor jouw PC zoals AIDA 32, Defraggler, GPU-Z, PC Wizard 2008, UltraDefrag ]

Vispa 0.5.6
Beschrijving Wil je jouw Vista PC gratis veiliger maken? Denk aan anti virus, beveiligingsproblemen voorkomen, etc. Dat kan met het onderstaande freeware programma.

Vispa

De naam van het programma geeft het al een beetje aan, dit is speciaal voor Windows Vista gemaakt. Met Vispa kun je jouw Vista PC wat veiliger maken. Zo bevat het programma een aantal antispy mogelijkheden, de kleine freeware (slechts 85 kB bestandsgrootte) beschermt ook tegen bekende beveiligingsproblemen van Vista en het kan de windows functie 'phone home' uitschakelen. Ook claimt de maker van Vispa dat jouw PC met deze tool iets sneller zal worden.

xpy

De maker van Vispa (Jan T. Sott) had eerder al een gelijksoortig programma gemaakt voor Windows XP. XPY is ook nog steeds actueel en via de Xpy site te downloaden. XPY doet hetzelfde als Vispa maar dan voor Win XP machines.

Windows Phone home

In de Windows Operating Systemen heeft Microsoft een zogenaamde Phone Home functie ingebouwd. Dit is onder andere zodat ze de windows versies die in omloop zijn kunnen controleren. Windows Vista neemt via de Phone Home functie dus ongevraagd en digitaal contact op met Microsoft. Wil je de Phone Home uitschakelen? Dan kan dit eenvoudig met dit Vispa programma.

Niet voor beginners

De maker van Vispa raadt gebruikers wel aan om geen instellingen aan te passen of zaken te activeren die je niet begrijpt. Als je niet weet wat iets precies is dan kun je beter de standaard waarde behouden. Vispa is geen hulpmiddel voor beginners.

Vispa Trojan

Het is bekend dat bepaalde antivirus software het programma Vispa aanmerken als Spyware of als een Trojan Horse. Vispa is exe bestand dat is geschreven en gecompiled via NSIS. En bij NSIS programma's komt het helaas vaker voor dat deze software onjuist als gevaarlijk wordt aangemerkt, vals alarm. Het NSIS ontwikkel team weet van dit probleem en ze zijn samen met software ontwikkelaars bezig dit probleem te verhelpen. Mocht je ondanks deze melding toch twijfelen omdat je een melding krijgt van het anti virus programma, beter installeer je dan dit programma niet.

Download hieronder de laatste versie van Vispa 0.5.6.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 81,05 kB
Datum zondag 09 januari 2011 - 16:08:56
Downloads 848
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd