DVD en CD Software [ gratis programma's voor CD en DVD, waaronder brand en emulatie software en anti beveiliging ]

Nero BurnLite 10
Beschrijving Ben je fan van Nero maar wilde je toch liever een gratis oplossing om DVD's CD's te branden? Nu heb je beiden.

Nero BurnLite

Nero kwam met versie 9.4.12.3 voor het eerst met een echte officiele gratis versie van Nero. Inmiddels hebben we de nieuwste versie Nero BurnLite 10 (volledige versie 10.0.10600). Echter let op, deze gratis variant is geen volledige versie van Nero maar eentje met slechts een aantal functies. En ook belangrijk, deze gratis Nero BurnLite 10 is geen echte freeware meer (sinds versie 10), maar is wel gewoon kostenloos te downloaden en te gebruiken.

Nero BurnLite Adware

LET OP!!!! Deze download is helaas sinds versie 10 eigenlijk Adware geworden en dus geen freeware meer. Dit komt omdat bij de installatie van deze "gratis" Nero je ook de ASK Toolbar geinstalleerd krijgt. En je krijgt NIET de mogelijkheid deze uit te vinken zoals dit vaak het geval is. Je zit dus verplicht aan de ASK toolbar vast. Ons advies is daarom, zie ook hieronder, kijk liever naar echte freeware CD/DVD brander alternatieven.

Nero

De meeste mensen kennen Nero wel. Want Nero is toch wel de bekendste software om audio bestanden, video bestanden en databestanden op DVD of CD te branden. De officiele Nero Suite zit ook vol handige mogelijkheden en het brand ook vele formaten heel erg goed. Maar deze Suite is niet gratis / geen freeware. De Burn Lite variant is dat wel, echter deze is behoorlijk uitgekleed en kan misschien slechts 10% vergeleken met de betaalde versie.

Nero Burnlite free

Deze freeware Nero is natuurlijk wel een sterk uitgeklede versie. Je zou kunnen zeggen dat dit een Nero Lite Free versie is. Je kunt met deze Nero BurnLite alleen data CD's of DVD's branden en je kun een CD of DVD kopieeren. Als je meer functies wenst dan moet je de volledige versie van Nero kopen. Deze Nero download is slechts 31MB groot en dat download lekker vlot. Al is dit dan wel weer aardig groot voor alleen een brand software pakketje. Deze lite versie bevat ook de Nero Ask Toolbar die in de browser wordt geinstalleerd als een soort zoekbalk. Je kunt er niet meer voor kiezen deze er niet bij te installeren. Je kunt de Ask Toolbar nog wel later deinstalleren via de control panel van windows (als het goed is).

Gratis Nero alternatieven

Je kunt bijvoorbeeld ook aan de slag met Deepburner voor het branden van diverse soorten CD's en DVD's waaronder ook audio en video (wat met nero lite niet kan). Een andere optie is Infrarecorder. Dit programma is minder populair qua download maar is wel meer recent / actueel. Maar het beste alternatief voor Nero Light is vermoedelijk toch Burnaware Free. Hiermee brand je gratis Bluray, DVD, CD, noem het maar op. Ook een favoriet onder de mensen die vaak cds/dvds branden is; CDBurnerXP. Laat je niet misleiden door de XP in de naam, het werkt ook prima onder Vista en Windows 7.

Om de gratis Nero BurnLite versie te kunnen downloaden moet op de NERO site zelf helaas wel een e-mailadres invullen. Echter hieronder kun je Nero 10 direct downloaden zonder eerst een e-mail adresje in te vullen. Maar nogmaals, kijk toch even naar echte freeware oplossingen die veel meer functies bieden.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Bestandsomvang 52,5 MB
Datum zaterdag 04 december 2010 - 11:23:16
Downloads 2960
Download
Beoordeling
Niet beoordeeld 
Meld ontbrekende download

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd