Downloads

Spotdog 0.9.7

Een alternatief voor Watchdog maar dan voor Spotnet, filter alle vooraf ingestelde titels.

Spotdog

De software FTD Watchdog is met wegvallen van FTD onbruikbaar geworden. Maar voor Spotnet, het alternatief voor FTD, hebben we een eenvoudig werkende vervanger onder de naam Spotdog. Spotdog is alleen niet helemaal plug and play en dus moet je de instructies hieronder goed lezen. Daarbij is het allemaal nog erg nieuw en bevat zodoende nog wat kinderziektes. Maar wil je downloads watchen / scannen / automatisch zoeken dan heb je met deze plugin voor Spotnet. Het is dus geen standalone oplossing. Zet alle titels die je wilt scannen in Spotdog en binnen Spotnet kun je dan op de filter "spotdog" klikken om alle gevonden titels te tonen. Eigenlijk is deze download een soort geavanceerde filter.

FTD Watchdog vs Spotdog

De verschillen met FTD watchdog zijn wel heel groot, vraag mij zelfs af of het geen appels en peren vergelijken is. Zoals eerder genoemd, dit is eigenlijk een Plugin voor Spotnet en niet een externe applicatie zoals FTD Watchdog was (dan moet je misschien eens kijken naar Spotnet Watchdog. Er zijn dus te veel verschillen. De overeenkomst is in ieder geval dat je dankzij Spotdog tussen alle spots tenminste snel kunt zien welke titels (films, muziek, applicaties, etc.) jij graag wilt terug vinden. Is iets gespot dat jij al een tijdje zocht, dan zie je dit snel in jouw Spotdog filter lijstje staan. Dit is toch minimaal wat een watchlist moet doen?

Alternatief voor FTD

De software FTD was altijd de marktleider en helaas moest FTD stoppen na een aanklacht van Brein. In plaats van FTD zien we nu mogelijkheden in de software Spotnet en dit is een waardig alternatief voor FTD. Vele gebruikers zijn dus overgestapt op Spotnet. Je kunt ook wel spots vinden op diverse forums, maar daar staat niet alles lekker bij elkaar. Dus heb je het nog niet? Download spotnet dan snel en help mee hier ook een gezellige community van te maken.

Spotnet Watchdog

Het is wat verwarrend, maar er is nog een andere watchlist oplossing op de markt. Spotdog is niet Spotnet Watchdog. Dit is een andere oplossing, eentje die eigenlijk wel iets meer weg heeft van de FTD Watchdog. Echter ook deze software is nog erg nieuw en heeft zo zijn nadelen. Je zou ze beide kunnen downloaden natuurlijk.
Update: Spotnet Watchdog wordt niet meer geupdate en dus is Spotdog de beste keuze!

Installatie instructies

Zoals hierboven beschreven, helaas is dit geen plugandplay software. Je moet zelf nog wel wat stappen uitvoeren. Misschien dat dit in latere versies steeds eenvoudiger zal worden, nu is het even niet anders. Vergeet ook niet dat mensen gratis deze software zitten te programmeren, er valt niet echt iets mee te verdienen. Onderstaande instructies betreffen de installatie van versie 0.9.xxx: 1. Maak een nieuw filter aan in Spotnet, selecteer Films met als optie retail en divx aangevinkt. Geef het filter een naam met "SD_" ervoor. Suggesties zijn: SD_Film_Retail_Divx, SD_Software Windows, SD_Muziek FLAC, etc. Gebruik dus wel altijd SD_ als eerste letters. 2. Sluit de software Spotnet vervolgens en start daarna SpotDog. Zet Spotdog eventueel in een submapje van Spotnet of in Program_files, lokatie maakt niet uit verder. 3. Je ziet nu de filters aangemaakt in Spotnet met "SD_" ervoor. Voeg de titels toe die je wilt laten zoeken. 4. Ga nu weer naar spot net en start het weer. Nu kun je klikken op 1 van de filters die met SD_ begint en de spots worden gefilterd op basis van jouw watchlist. 5. Door "Copy mode" aan te vinken kun je lijsten kopieeren. 6. Met "New spots only" kun je zoeken / filteren op alleen nieuwe spots. Instructies voor versie 0.2.1: 1. In Spotnet zelf moet je eerst een nieuw filter toevoegen en die de naam "SpotDog" geven (exact overnemen, dus ook met de hoofdletters). Het gaat om een eenvoudig filter verder, dus gewoon Films aanvinken en eventueel ook met de optie retail aangevinkt. 2. Sluit nu Spotnet weer af en start SpotDog op (de lokatie van spotdog is niet van belang verder, eventueel binnen het mapje van spot net) 3. In SpotDog kun je nu jouw filters toevoegen en opslaan, gebruik daarbij "&" (van AND) om dingen samen te voegen zoals Bv. "Fading&Cries" 4. Start nu Spotnet weer opnieuw en klik vervolgens op het eerder gemaakte filter "SpotDog". Je zult nu zien dat de spots die voldoen aan jouw watchlist in beeld komen. In spotnet worden jouw titels als het ware gefilterd.

Nieuw in Spot Dog

Versie 0.9.7 heeft een XML Editor. Geen heel uitgebreide editor, maar een eenvoudige kleine XML editor waarmee je bijvoorbeeld filters.xml en SpotDog.xml kunt editen. Dit kan soms handig zijn om filters te kopiëren of te verwijderen. Je kunt hiermee ook de volgorde van de filters wijzigen. Versie 0.9.1.1 is voornamelijk een bugfix versie. De voorlaatste versie was 0.9.1, deze was voornamelijk gemaakt om compatible te zijn met Spotnet 1.7.1. In deze spotnet-update was namelijk ook de werkwijze met filters aangepast en zodoende moest ook Spotdog mee met deze verandering. 1.7.1 is niet de nieuwste versie, er is inmiddels alweer een spotnet 1.7.4 namelijk. Maar deze spot dog werkt prima met nieuwere versies van spottnet. In 0911 kun je ook de naam van de Spotnet filters wijzigen. En zeer handig, met de rechtermuisknop kun snel informatie opzoeken over de film op IMDB of op Moviemeter. LET OP: wil je een oude spotnet blijven gebruiken, dus voor 171, dan moet je niet deze spotdog versie downloaden... hij zal niet werken namelijk. Waarom gesprongen is van 0.3 naar 0.9? Geen idee! Misschien om het verschil duidelijker te laten zien tussen deze oplossing en de Spotnet Watchdog die ook versie nummering 0.3 gebruikt. In versie 0.3 zijn een aantal aanpassingen doorgevoerd. Hieronder een opsomming: - Je kunt nu meerdere filters maken, dit kan de snelheid van de filters sterk verbeteren. De filters die in Spotnot worden aangemaakt met "SD_" ervoor (let op hoofdletters weer) die worden automatisch in SpotDog gelist / gezien. Daarbij werkt de oude filternaam "SpotDog" ook gewoon nog. - Je kunt filters kopiëren dmv "Copy mode". Wanneer aangevinkt, wordt de lijst met titels onthouden wanneer een ander filter wordt geselecteerd. Door middel van "Save" wordt het kopiereren afgerond. - Dankzij de optie "New spots only" werkt het filter alleen op de Spots die nieuw zijn binnengekomen in Spotnet. - Er is nu ook een SpotDog icoon gemaakt Versie 3 bevat natuurlijk ook diverse bugfixes zoals: - Het probleem met de "']]>' is niet toegestaan...". Mensen kregen in eerdere versie de foutmelding: ']]>' is niet toegestaan in tekengegevens Regel 1 positie 49 - Ongelijk aantal "(",")",jes. - diverse andere kleine foutjes die de meeste gebruikers mogelijk niets eens hebben opgemerkt Advies is om de SpotDog filters in "filters.xml" handmatig te verwijderen en opnieuw in Spotnet aan te maken. Zodoende weet je zeker dat alles werkt zoals het zou moeten.

Vorige versies:

Spotdog 0.9.7 - 3 april 2011 ,, 0.9.1.1 - 14 maart 2011 Spotdog 0.9.1 - 13 maart 2011 ,, 0.3.0 - maart 2011 ,, 0.2.1 - maart 2011 ,, 0.2.0 - februari 2011 ,, 0.1.0 - februari 2011 Download hieronder de nieuwste versie van SpotDog vanaf deze Freeware site zelf. Bedankt LoneWolf, de maker van deze gratis software.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Grootte 26kB
Datum zondag 03 april 2011 - 15:48:36
Downloads 9720
Sponsoring -
Download
Waardering
0/5 : Niet beoordeeld
 
Aub inloggen om een reactie te geven.
Wanneer je niet bent geregistreerd, kun je je hier aanmelden