Downloads

Mediaportal 1.2.1

En nog een gratis oplossing in de Home Entertainment / Home cinema / Media center. Wil je een PC gebruiken in de huiskamer voor het afspelen van diverse media dan kan dit met onderstaande software, dus als Media Center? Of je bent mogelijk niet tevreden met Microsoft's eigen oplossing, Media Centre?

Mediaportal

De multimedia software voor het huis MediaPortal is een gratis oplossing voor het opzetten van een Home Entertainment centrum. Mediaportal is gratis omdat het Open Source is. Met mediaPortal kun je op een eenvoudige wijze in de huiskamer bijvoorbeeld naar radio en muziek luisteren, kijken naar video's en dvd's en kun je tv kijken en/of tv-programma's opnemen. Je mist dus nooit meer een tv-programma omdat dankzij Mediaportal dit programma zal worden opgenomen. De TV-server, zo heet dit onderdeel, zorgt ervoor dat televisie bekeken en opgenomen kan worden. Dankzij diverse plugins en extensies kun je de functionaliteit uitbreiden en kun je het uiterlijk van het programma aanpassen.

Gratis Mediacenter

Media-Portal is een gratis mediacenter en dus vergelijkbaar met Microsoft's Media Center. MediaPortal bevat bijvoorbeeld een TV guide / televisie gids, switch eenvoudig tussen de tv kanalen, ondersteuning voor analoge TV kaarten, mooie animaties in de bediening, maakt zelf het systeem wakker uit de standby voor een opname van een programma bijvoorbeeld, bevat ondersteuning voor DVD Navigator of PowerDVD 8, toont eventueel ook de subtitles en meer.

Deploytool

De deploytool is recentelijk toegevoegd aan Media Portal. Deze tool helpt jou bij de installatie van deze Mediacenter software. Het is wel wenselijk om op jouw nieuwe mediacentre een internet verbinding te hebben, al bij de installatie. Je hebt voor deze software ook de .Net framework bestanden nodig. Op sommige computers zijn deze al geinstalleerd.

MediaPortal uitproberen

Het programma is nog jong en voor verbetering vatbaar. Maar de huidige versie MediaPortal 1.2.0 is stabiel en met deze versie lijkt dit programma al een stuk meer volwassen. Echter nog steeds is het advies, gebruik je al Media Centre van Microsoft dan zou ik niet direct switchen. Wel zou je bijvoorbeeld met VirtualBox een 2e omgeving op jouw mediacenter-pc kunnen aanmaken en in de nieuwe omgeving dit programma kunnen uittesten? Wie weet bevat deze gratis mediacentrum oplossing wel een actuele tv gids. Andere vergelijkbare oplossing of alternatief is bijvoorbeeld Media Player Classic Homecinema.
Download hieronder direct vanaf sourceforge, Mediaportal 1.2.1 de meest recente stabiele versie.
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Grootte 30MB
Datum woensdag 28 september 2011 - 15:15:17
Downloads 2605
Sponsoring -
Download
Waardering
0/5 : Niet beoordeeld
 
Aub inloggen om een reactie te geven.
Wanneer je niet bent geregistreerd, kun je je hier aanmelden