Downloads

FTD 3.8.5

Misschien wist je het nog niet? Maar FTD mag niet meer! De rechter heeft uitspraak gedaan en FTD moest vanaf 1 maart 2011 de software uit de lucht halen. Dus slecht nieuws voor heel veel USEnet / nieuwsgroepen fans. Want hoe vind je dan nog wat er in de newsgroups staat?

Nieuwe ftd

De hamvraag voor velen is, wat is dan de nieuwe FTD? Nou goed nieuws, want die bestaat inderdaad. Echter het is geen opvolger van FTD. Het is ook zeker niet van de makers van de oorspronkelijke FTD. Laten we zeggen dat de nieuwe oplossing minimaal geïnspireerd is door zijn voorganger. Een goed alternatief voor FTD is nu SpotNet. Deze nieuwe software heeft heel veel weg van FTD en is zodoende een waardige opvolger. Maar let op, het is GEEN ftd natuurlijk... nog niet tenminste. Je zult zien dat er wel verschillen zijn. Maar hé, het is gratis / het lijkt op FTD en het werkt. Wat wil je nog meer? Meer informatie op de spotnet pagina: SpotNet 1.5.6 downloaden. ftd gratis downloaden

FTD 3.8.5

is (of eigenlijk WAS) de laatste versie / de meest recente versie van deze bijzondere en unieke software. Via FTD 3.8.5 kun je op overzichtelijke wijze zien wat er allemaal te downloaden is vanaf de nieuwsgroepen. Door middel van kudos kun je posters en spotters jouw dankbaarheid kenbaar maken.

Is FTD 3.8.5 gratis?

FTD is inderdaad nog steeds gratis (freeware) maar de makers kunnen vrijwillige bijdragen wel goed gebruiken. Maar mensen die hebben bijgedragen aan FTD krijgen wel extra mogelijkheden. Dit zijn de zogenaamde vrienden van FTD.

FTD pluspunten

Je kunt binnen FTD op vele manieren zoeken naar leuke downloads. Zo is alles duidelijk ingedeeld in categorieen zoals Films, Afbeeldingen, Geluid, Software, Games, etc. Binnen deze categorieen zijn dan weer subcategorieen zoals games voor PC / Xbox of Playstation, DVD films of Divx, etc. Ook kunnen mensen bij elke download een reactie achterlaten. Zo kun je lezen wat anderen van de download vinden. In de laatste versie zijn de zoekmogelijkheden nog verder uitgebreid. Ook is het erg makkelijk om een NZB bestand te maken indien je interesse hebt in een bepaalde download. Het NZB bestandje is zelfs via verschillende NZB-sites op te vragen via een druk op de knop.

Nieuw in versie 3.8.5

Ja de wijzigingen in FTD 385 zijn niet mis. Allereerst de reden voor een aantal drastische wijzigingen.... in slechts één woord: BREIN. Deze organisatie wil het downloaden op USEnet groepen gaan aanpakken en zij zijn niet onbekend met de software FTD. Dus heeft deze software een aantal aanpassingen gekregen zodat het juridisch weer een legaal software pakket is geworden. In het kort de aanpassingen op FTD 3.8.5: - aanduidingingen "Aankondiging" of "Bezig met uploaden" zijn er nu uit, alles is gewoon een SPOT - geen NZB knop meer - ook hyperlinks in de berichten van gebruikers worden nu gefiltert - PAR bestanden kun je niet langer toevoegen aan een spot / post

Nieuw in versie 3.8.4

1) In de nieuwe "Advanced search" kun je zoeken op alle kenmerken van een post (genre, bron) in combinatie met de titel / de naam van de poster / de naam van de nieuwsgroep 2) Automatische optimalisatie van de FTD databases eenmaal per week / of op verzoek via Opties > Optimaliseer FTD 3) Ondersteuning voor FTD PAP (advertentie vorm) 4) En natuurlijk weer verschillende bugfixes en wijzigingen aan de layout hier en daar

FTD Watchdog

Een handige gratis toevoeging voor FTD is FTD watchdog. Deze gratis watchdog is niet van dezelfde makers! Met de FTD wachtdog kun je automatisch scannen binnen de aanmeldingen (spots, posts) of iets wat jij zoekt er tussen zit. Ga naar FTD Watchdog voor meer info. Extra: met behulp van FTD Watchdog kun je toch diverse NZB knoppen in FTD 3.8.5 terug krijgen. Dus mis je de NZB knop, installeer dan Watch-Dog!

Gratis nieuwsgroepen

Ja en dan heb je freeware software om binnen nieuwsgroepen te starten met downloaden van films en dergelijke, maar dan moet je nog een pay-server account openen. Zijn er dan geen gratis Nieuwsgroepen? Oftewel gratis usenet servers? Ja die zijn er! Bijvoorbeeld archive.xusenet.com. Of bijvoorbeeld readfreenews.com. Maar er zitten veel beperkingen aan zoals weinig downloadsnelheid, niet kunnen uploaden, veel newsgroups ontbreken, niet altijd bereikbaar, etc. Je kunt ook gebruik maken van Payservers met een gratis proefperiode (14 dagen meestal). Denk dan aan Easynews, Giganews, Newshosting of NewsDemon. Veel ADSL providers bieden als extraatje ook gratis Usenet toegang, echter vaak wel met een zeer beperkte retentie (tijdsduur bewaren van binaries). XS4all klanten kunnen bijvoorbeeld werken met newszilla.xs4all.nl. Ziggo abonnees kunnen newsgroups benaderen via news.ziggo.nl.

Gerelateerde downloads

Zie naast FTD ook nog deze interessante downloads:
- SabNZBd
- Quickpar Nederlands
- SmartPAR
- Grabit of Grab-it En nu dus ook ...
- SpotNet 1.5
- SpotDog
- Spotnet WatchDog

FTD downloaden

Het FTD programma kun je misschien nog wel ergens downloaden. Echter je zult het programma niet meer kunnen gebruiken. Ook niet als je al lid bent / was dan blijft het programma onbruikbaar! Het alternatief om te downloaden is nu Spotnet. Ook zou je op zoek kunnen gaan naar diverse forums die nog actief zijn. Advies is dan wel om naar buitenlandse forums op zoek te gaan en dus geen .NL... deze zullen namelijk snel door Brein worden aangepakt. Vorige versies:
FTD 3.8.5 - maart 2009 FTD 3.8.4 - oktober 2008 FTD 3.8.3 - september / oktober 2008 FTD 3.8.1 - augustus 2007
Afbeelding geen afbeelding beschikbaar
Grootte 2MB
Datum donderdag 12 maart 2009 - 23:30:58
Downloads 70840
Sponsoring -
Download
Waardering
0/5 : Niet beoordeeld
 
Aub inloggen om een reactie te geven.
Wanneer je niet bent geregistreerd, kun je je hier aanmelden