Firefox versnel tips

 dinsdag 01 september 2009 - 11:17:42 | Arne

Hieronder diverse opties waarmee je Firefox kunt optimaliseren zodat deze browser veel sneller zal gaan werken. Een sterke eigenschap van Firefox is dat je deze gratis internetbrowser kunt uitbreiden met verschillende plugins en thema’s. Elk voordeel heb zijn nadeel en dat is dat met alle plugins en themes de browser er natuurlijk niet sneller op wordt.

Wat kun je doen om de boel wat te boosten? Gevorderde gebruikers kunnen met de config aan de slag (type bijvoorbeeld in de adresbalk eens het commando about:config). Maar er zijn ook mogelijkheden voor gewone gebruikers om Firefox te versnellen.

Beperk het gebruik van add-ons

Het toevoegen van add-ons vertragen jouw browser. Zijn alle add-ons echt nodig? Zet de add-ons die je niet gebruikt weer uit (ga naar 'extra', dan 'addons' en kies vervolgens een specifieke addon en schakel deze uit of deinstalleer hem zelfs).

Sneller surfen

Er zijn 2 addons die het surfen op internet juist weer versnellen. Dit zijn de add-ons Flashblock en Adblock Plus. Houd hiermee Flash-inhoud tegen en / of laat de advertenties op de pagina's niet zien.

Kies Standaardthema met lege startpagina

De eerste snelheidswinst pak je door het standaard thema te behouden. En start Firefox ook op met de standaard blanco pagina. [ga naar 'Extra', dan 'Opties', dan op het tabblad 'Algemeen' kies je voor 'Als Firefox start: dan een lege pagina tonen']


Lees verder ...

printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd