Brein blaft flink naar FTD en eist geld

 dinsdag 30 juni 2009 - 23:40:59 | Arne

De stichting BREIN is een soort copyrightwaakhond en zij richten hun peilen momenteel op bijvoorbeeld Pirate Bay en ook op FTD. FTD is een soort community van gebruikers van de nieuwsgroepen. FTD is gratis software die je ook via deze site kunt downloaden. Zo ook gerelateerde software zoals FTD Watchdog.

FTD is in mei dit jaar een bodemprocedure gestart tegen Brein (zie ook: FTD sleept BREIN voor de rechter). BREIN stelde namelijk dat de aanpassingen aan de FTD-software (zoals verdwijnen NZB-button) onvoldoende waren om als legale software te worden aangemerkt. De mensen van FTD willen dat BREIN eerdere uitspraken terug trekt waarin ze stelde dat de activiteiten van FTD illegaal zouden zijn.

Natuurlijk is BREIN niet van plan een rectificatie uit te brengen. Ze gaan in de tegenaanval met deze eis voor het sluiten van alle FTD faciliteiten. Eerder was BREIN als succesvol met het sluiten van UseNetBase, een forum waar mensen elkaar op de hoogte stelden van wat er op de nieuwsgroepen te vinden was. De beheerder besloot, eveneens nadat BREIN een kort geding had aangespannen, om de site definitief te sluiten.

Helaas is er nog geen reactie van FTD zelf. Alles lijkt in ieder geval nog te werken, dus ze lijken nog niet geschrokken te zijn van de nieuwe eis.

printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd