Nieuwe versie FTD 3.8.5 juridisch weer legaal

 vrijdag 13 maart 2009 - 09:50:15 | Arne

Een grote groep mensen gebruikt software waarmee mensen elkaar op de hoogte houden van downloads op het usenet (nieuwsgroepen). Deze software heet FTD en is een soort usenet-community / nieuwsgroepen gebruikers tool. FTD heeft zojuist een nieuwe versie uitgebracht met een aantal verassende aanpassingen. De aanpassingen waren noodzakelijk om niet aangemerkt te worden als piraten software / illegale software of als schender van copyright rechten. Directe aanleiding is de ongewenste aandacht die FTD begon te krijgen van de stichting BREIN, een soort bewaker van copyright schendingen.

FTD 3.8.5

In de nieuwe FTD zit niet langer een standaard NZB-knop. Met deze knop kon je vanuit een spot / post direct zoeken naar de download bestanden in Binsearch. Op juridisch advies is deze NZB-button uit FTD 3.8.5 verwijderd. Mensen die toch graag een NZB-knop wensen in FTD kunnen echter gewoon gebruik maken van FTD Watchdog of van Koala NZB Search. Beide software kun je vanaf Freeware Downloads downloaden.

Vanwege het gemis van een NZB zoekknop is ook de mogelijkheid om via hyperlinks mensen te helpen aan NZB bestanden geblokkeerd. Dus linkjes plaatsen in jouw reactie is niet langer mogelijk. Een verwijzing naar een trailer zal dus ook niet meer lukken.

Ook zijn de begrippen "Aankondiging" en "Bezig met uploaden" verwijderd wederom omdat dit aangemerkt kan worden als illegaal en helpen van mensen bij copyright schending.

Maar het belangrijkste is toch dat je FTD kunt blijven gebruiken. Het primaire doel van FTD 3.8.5 is toch uiteindelijk het in kaart brengen van postings / uploads in nieuwsgroepen. Dankzij de aanpassingen zal BREIN geen mogelijkheid hebben om FTD te verbieden. En dankzij FTD Watchdog en Koala NZB Search is de NZB knop zo weer terug op je scherm.

printervriendelijk

Zoeken Gratis Downloaden Freeware


Datum / tijd